6 de juny 2014 Cancó protesta a l'Institut Polinyà

El passat divendres 6 de juny els alumnes de primer d'ESO de l'Institut Polinyà, acompanyats del seu professor de Música, es van adherir a la reivindicació del seu dret a seguir cursant l'assignatura de Música i per això van preparar una cançó que van interpretar davant de companys de segon d'ESO.

La llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa, la controvertida LOMCE o llei Wert, relega l'assignatura de Música, que actualment és obligatòria a primària, a mera matèria optativa. La nova norma autoritza les escoles que ho vulguin -amb el consentiment previ de la comunitat autònoma- a escollir entre els estudis musicals o una segona llengua estrangera. 

El ministre d'educació Wert te la intenció de suprimir algunes de les disciplines no "troncals", per poc pràctiques , segons ell, per la formació bàsica i general dels nostres educands. A on queda l'educació integral dels nois noies, si tot allò que fa referencia a les emocions als sentiments a la creativitat, a la imaginació, l'abstracció, a la complicitat humana davant la bellessa I harmonia, etc, ho creu innecessari, de segon o tercer ordre?.

En resposta a la propera reducció d'hores de música a primària I secundària, els escolars de primària I secundària de tot el país ens manifestem amb la millor arma que tenim...la veu I cantant.

Us deixem unes imatges i uns vídeos de les  cançons.

 
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada