LLEGIM A L'INSTITUT! Pla de lectura i biblioteca de centre (2010-11).

Des de l'abril de 2008 un equip de professores i professors del centre estem constituïts en un grup d'estímul a a lectura, amb l'objectiu de donar suport a totes les iniciatives que propiciïn el gust de llegir en les noies i els nois del centre. Fruit d'aquest treball aquest curs es duen a terme les activitats següents:
 • Seguiment del programa interdisciplinari de 30' de lectura diària a l'aula per als alumnes de 1r i de 2n ESO. Consisteix a l'establiment d'una rutina de lectura silenciosa a les aules de primer cicle cada dia entre les 8h i les 8:30h. El nostre programa de lectura ha estat presentat a les primeres Jornades de Biblioteques escolars del Vallès Occidental, celebrat el 9 de juny de 2010.
 • Us recomano...: Periòdicament els alumnes de primer cicle recomanen als seus companys les lectures que més els han agradat, ja sia en sessions orals o bé amb pòsters que es pengen als passadissos de l'institut. • Lectura en veu alta:  Un grup d'alumnes de tots els nivells d'ESO estan exercitant-se en hores de pati en activitats de lectura en veu alta. Aquests alumnes han participat en la lectura de poesia realitzada a la plaça de l'Ajuntament el dia de Sant Jordi i en la representació d'un conte als alumnes de P-5 dels dos CEIPs del municipi.
 • Participació d'alguns alumnes de 1r ESO en el projecte en xarxa Entra en els móns de Coraline.
 • Participació d'alumnes de 4t ESO en el programa Llegim en veu alta: VIè Certamen de Lectura en veu alta, organitzat per Enciclopèdia Catalana.
 • Participació dels alumnes de 2n i de 4t ESO en el programa PROTAGONISTA JOVE 2010, organitzat pel Consell Català del llibre Infantil i Juvenil. Per participar-hi els alumnes estan llegint una selecció de llibres proposats per l'organització i n'envien les valoracions corresponents.
A més, aquest curs des de la biblioteca del centre es realitzen les activitats següents: 
 • Obertura de la biblioteca de l'institut en hores de pati, amb la col·laboració de Gemma, la nostra auxiliar.
 • Consolidació d'un grup d'auxiliars de biblioteca, que donen suport a les tasques d'organització, de manteniment i de decoració.
 • Col·laboració periòdica amb les biblioteques municipals de Polinyà i de Sentmenat, per apropar els seus fons de llibres a les noies i nois de l'institut, coordinant-ne el préstec.
 • Visita a la biblioteca pública de Polinyà dels alumnes de 1r ESO.
 • La biblioteca de Polinyà ens visita: Àlex Arroyo, el tècnic de la biblioteca municipal de Polinyà ha preparat ens prepararà uns tallers taller per als alumnes de 1r i 4t ESO.
 • Creació d'un grup de lectura, format per alumnes i professors, que es troba un cop al mes per compartir la lectura d'un llibre. Aquest trimestre ens hem endinsat en la lectura d' El caçador d'estels, de l'escriptor afganès Khaled Hosseini. De la mà d'Amir i Hassan hem conegut costums de la població afganesa i compartim el destí de dos nens que han viscut junts l'època prèvia a la invasió comunista i la guerra dels talibans. El proper dijous 2 de desembre ens visitarà un refugiat afganès a Catalunya, a qui podrem preguntar aquelles detalls que ens han encuriosit de la lectura del llibre.  
 • Participació d'alumnes de segon d'ESO en el projecte en xarxa Quiosc Jove, d'edició de notícies, allotjat pel portal 3cat24.