Benvinguts!


bòbila (f) :
Instal·lació proveïda d'un forn continu per a coure obra, generalment construïda prop d'un terral, del qual són extretes les terres emprades com a primera matèria.Benvinguts a LA BÒBILA, l’espai de les coses que passen al nostre institut.

A la fotografia podeu veure l’aspecte que tenien als anys 60 els terrenys de Can Serra, el lloc on es troba edificat el centre. Al peu de la imatge hi ha un camí que ens porta a Sentmenat; per la part superior discorre la sinuosa carretera que ens porta a Poblenou, la Salut i Sabadell. A la nostra esquerra hi veiem l’esglèsia i les quatre cases que aleshores l’envoltaven. I al centre... la bòbila de Polinyà.

Res a veure amb l'aspecte que els terrenys tenen ara, oi?El nostre institut es troba al camí de la bòbila que hi va haver a Polinyà fins als anys seixantes del segle passat. Aquesta indústria ceràmica va participar en el proveïment de material per a la construcció al Vallès, en els anys que la comarca va haver d'edificar indústries i vivendes per a obrers. Ben segur que la bòbila de Polinyà va esdevenir un motor econòmic de la població, juntament amb la ramaderia i l'agricultura, abans no no es van establir els primers polígons industrials.

Desitgem que LA BÒBILA, el bloc de tots els membres de la comunitat educativa, ens permeti conèixer millor les activitats que fem a l'institut i pugui ser un motor d'iniciatives per al centre i per al poble.

Benvinguts!