III Setmana de la Ciència

Com cada curs al voltant de la setmana de la ciència, al mes de novembre, l'institut es prepara per dur a terme tot un seguit d'activitats.

Per començar els alumnes de Batxillerat van assistir a  la conferència "Allò que Darwin no va poder veure: la diversitat amagada dels microorganismes a l'oceà" a càrrec del conferenciant Pep Gaso i Piqué, professor d'investigació del CSID al l'institut de Palau-Solità i Plegamans.

Algunes idees que ens va deixar per recordar les volem compartir amb tots vosaltres:
  •  El mar està ple de microorganismes: virus, bacteris, protozous i algues.
  • La seva  diversitat no es veu a la seva morfologia.
  • Analitzem el seu ADN per conèixer: quins són, quants n'hi ha, què fan....
  • No sabem quants bacteris hi ha, però n'hi ha molts.
  • Desconeixem les seves funcions, però potser n'amaguen algunes potencialment molt útils.



Altres activitats que s'han organitzat en el centre han tingut com a eix central el reciclatge de materials

 Per cursos les activitats planificades han estat:

1r E.S.O.  Des de la matèria de ciències naturals:Taller de polseres  a partir de les anelles de les llaunes de begudes. Taller de construcció d'un moneder a partir dels brics de sucs o llet. Jocs de rol basats en el reciclatge i disseny d'un mural per al passadís de primer.
2n E.S.O.  Construcció d’una cambra fosca a partir de caixes de cartró de folis des de la matèria de ciències naturals. Taller de construcció d'un llapis amb paper de plata reciclat a partir del paper dels seus entrepans des de l'àrea de tecnologia.

3r E.S.O.  Construcció d’un calidoscopi  i de figures geomètriques. Disseny del mural de la Setmana de la Ciència de l'entrada de l'institut en la matèria d'EVP.

4t E.S.O. Taller de bicicletes (visionat d’un vídeo explicatiu + qüestionari)"La bicicleta; la màquina perfecta", des de l'àrea de tecnologia i taller de figures geomètriques, a partir de les arestes des de l'àrea d'EVP.Hi havia una sortida en bicicleta prevista però que s'ha anul.lat per les previsions de pluja per aquests dies.
Si voleu veure el vídeo us deixem l'enllaç.


Per acabar,esteu convidats a visitar l'exposició d'aerogeneradors que han construït els alumnes  de primer en la matèria de Cultura i Societat.

Us deixem una mostra de fotografies que recullen alguns dels moments de les activitats realitzades, desitgem que us agradin.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada