PIULADES CONTRA EL MASCLISME

Quatre joves de Polinyà, Castellar del Vallès i Rubí guanyadors del concurs “Piula contra la violència masclista”.

Un total de 158 persones van participat en la segona edició del concurs Piula contra la violència masclista, que va convocar el Consell Comarcal del Vallès Occidental amb l'objectiu de sensibilitzar contra la violència masclista al jovent de la comarca.

En aquesta edició es van enviar piulades de Viladecavalls, Polinyà, Castellbisbal, Castellar, Barberà, Montcada, Ripollet, Cerdanyola, Polinyà, Rubí, Sant Cugat, Sabadell Terrassa i, ja fora del Vallès, Montmeló.

En la categoria Categoria júnior (14-17 anys) les frases guanyadores van ser:
1) La violència és més a prop del què sembla. Actua.
Marc Misas, 15 anys. Polinyà.
2) Viure sense violència és viure sense diferències.
Denisse Martin, 16 anys. Polinyà.

I en la categoria sènior (18-30 anys), les piulades guanyadores van ser:
1) Tu, la protagonista de la teva vida. Lliure, la teva millor versió.
Alba Gangonells, 26 anys. Castellar del Vallès.
2) Perquè no es tracta de buscar la persona que et completa, sinó aquelles persones amb qui avançar de la mà.
AIna Alegre, 23 anys. Rubí.

La Campanya «Piula contra la violència masclista» va ser engegada pel Consell Comarcal el mes d'octubre de 2014, amb l'objectiu de sensibilitzar contra la violència masclista al jovent de la comarca, promoure el diàleg participatiu, fer visible la importància de les relacions igualitàries, així com fer difusió de les activitats que es realitzen al Vallès Occidental entorn el 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista, i dels recursos existents (SIAD, 900900120). Amb aquestes finalitats, la Campanya va tenir dues línies principals d'actuació: la realització de tallers a institut a tercer i quart d'ESO, i el 2n concurs de piulades per una vida lliure de violència que, enguany, incloïa el treball de sensibilització a través de les xarxes socials.

Els tallers van treballar a diferents nivells, adaptats a l'edat de l'alumnat, la construcció d'estereotips de gènere que genera iniquitat i violència masclista, s'aprofundeix, en funció de l'edat de l'alumnat, en un major grau de coneixement entorn la violència masclista, les implicacions de la desigualtat en les relacions de parella, o els mites de l'amor romàntic.

Aquest divendres 6 de febrer els alumnes de l'Institut Polinyà guanyadors van assistir acompanyats per les seves famílies a un acte  de reconeixement, en qual van rebre el premi guanyat a la seu  del Consell Comarcal del Vallés Occidental.

Us deixem unes imatges de tota la campanya i de les fotos de l'acte .

Moltes felicitats als guanyadors i a tots els que van participar per la seva implicació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada